Få havens smukkeste tulipaner

Tulipaner er en uundværlig del af forårshaven, og drømmer du om et farveorgie af smukke tulipaner næste sommer, er det nu, du skal i gang med at plante tulipaner. Er jorden blot porøs og næringsrig, kan du plante tulipaner alle steder i haven.

Det er netop nu, i efteråret, at du skal i gang med din tulipan-plantning, mens jorden hverken er for tør eller for våd. Tidligst sidst i marts næste år vil tulipanerne titte frem, og du kan have glæde af dem frem til juni, hvis du planter forskellige sorter.

Træt af hårdt havearbejde? Få svar på, hvordan du holder din have på en nem måde her!

Se også: 5 nemme radiatorplanter

Tips til at plante tulipaner:

• Læg tulipanløgene i to gange løgets højde i dybden, dvs. tulipanløg, der fx er 6 cm højt, skal dækkes med ca. 12 cm jord.

• Plant dine tulipaner et forholdsvis tørt sted, så de ikke rådner eller bliver angrebet af svamp.

• Vil du dyrke tulipaner i krukker, skal du blot sørge for at vælge krukker, der kan tåle frost og har hul i bunden, så vandet kan løbe fra. Potteskår, småsten eller lecakugler kan også bruges i bunden som dræn.

• Læg tulipanløgene i almindelig pottemuld, som du vander til undervejs, inden du sætter løgene i krukken. Du kan godt plante dem i lag for at strække sæsonen, ligesom du kan plante dem sammen med andre forårsblomster.

• Vil du lægge tulipaner og andre løgplanter i samme krukke, skal du lægge de største løg nederst, fx tulipaner og narcisser, og ovenpå de små løg som krokus, vintergækker og perlehyacinter.  Du kan sagtens lægge 20-30 løg afhængigt af krukkens størrelse.

Er du nybegynder i haven? Få tips til, hvordan du kommer i gang her!