Flere roser til Blomsterhaven

Roserne er først og fremmest udvalgt efter, hvilke sorter der passer bedst ind i Blomsterhaven. De skal både variere i blomstringstid, farvenuancer og dufte skønt. Jeg har bestilt en større omgang roser, som jeg er sikker på kommer til at pynte Blomsterhaven flot.
 
  • 21 stk. Rosa rugosa ‘Pink Grootendorst’
  • 15 stk. Rosa rugosa ‘White Grootendorst’
  • 15 stk. Rosa ‘Frühlingsduft’
  • 21 stk. Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’
  • 6 stk. Rosa ‘Chippendale’
  • 5 stk. Rosa ‘Pigen fra Fyn’
  • 5 stk. Rosa ‘Svend Gønge’
Jeg har planer om, at roserne skal plantes i grupper langs de skel og folde, vi har på vores grund, så der bliver en sammenhæng mellem den gamle have og de nye matrikler. Alle sorter er dejligt duftende og vil blive et stort plus for de bifamilier, vi netop har fået. Tænk, hvis man kunne høste sin egen rosenhonning.
 
Rugosa-roserne og Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’ bliver omkring B 2 x H 2 meter, når de rigtigt har fået sat sig. Samtidig er sidstnævnte stedsegrøn det meste af vinteren, og den springer tidligt ud og blomstrer længe. Da jeg har købt mange af hver slags, er der gode muligheder for at fylde bedene fuldstændigt ud. Det skal helt sikkert nok blive smukt at se på og skønt at dufte til.
 
 
Roserne blev leveret til vores adresse og skulle så plantes i depot i køkkenhaven. De fik altså lige lov til at stå i jorden i køkkenhaven, indtil vi fik klargjort deres rigtige voksested helt. Det optimale ville selvfølgelig have været at plante dem direkte ud på voksestedet med det samme, men først er der lige en masse huller, der skal graves. 
 
Det var nogle virkelig flotte planter, der blev leveret. De var kraftige, fyldt med kommende nye skud og store rødder. Og i weekenden skal der graves huller. Her bliver de plantet dybt i store plantehuller og tilført en masse velomsat kompost og hestemøg. På den måde burde de komme godt fra start.
 
 
Læs også: Fyldte jordbær