Blomsterhaven tager form

Det er godt og vel en måned siden, vi fik lagt de grove linjer i haven, sådan at vi kunne forberede haverummet og de nye bede. Vi har indtil videre fået lavet fine kurver langs de nye bede, og vi har fået lavet en smartere indretning af køkkenhaven. Desuden har vi fået fire hyggekroge rundt omkring i haven og én stor terrasse mod syd og øst.
 
 
Planen var egentlig, at vi skulle have været på haveferie i Sydengland, men vi valgte i stedet at bruge ferien på anlægsarbejde i vores egen have. Og hold da op, et arbejde. Vi fik hver dag lange arme og trætte rygge efter endt arbejdsdag. Men med hjælp fra familien gik det fint og overraskende hurtigt fremad.
 
Vi har købt mange nye buske og træer, som vi har plantet i de nye bede. Men stauderne tog vi fra det allerførste bed, vi lavede i den nye have. Så det er faktisk stauderne fra den gamle grund. Det passede heldigvis godt med, at flere af dem alligevel skulle deles, fx haveiris og floks. Desuden har vi også plantet nye stiklinger ud sammen med dem.
 
Det kolde vejr i maj måned gjorde, at vi sagtens kunne flytte planterne rundt. Og heldigvis ser alt ud til at have klaret den. De to nye rækker vinstokke, humleplanterne, samtlige krydderurter, buske fra forhaven og terrassen, stauder fra hele haven klarer sig i bedste velgående i den nyanlagte have.
 
 
I alt har omlægningen af haven taget os lidt over to måneder. Fra et opgravet månelandskab til den engelskinspirerede cottagehave, vi i så mange år har ønsket os. Vi mangler selvfølgelig stadig lidt, men det er småting sammenlignet med det store arbejde, vi allerede har gennemført.
 
Om tre uger kommer vores tømrer med vinduer og døre til det nye udhus. Og så skal vi blot have etableret en lav lavendelhæk mellem grusplanet og den store terrasse sammen med en lille trappe med to til tre trin.
 

Se galleriet nedenfor, hvor du kan opleve Blomsterhavens forvandling og blive inspireret.