Bier og bistader i Blomsterhaven

Jeg er lykkelig, jeg er glad, solen skinner, og vi har fået bier. Nu kom der endelig bier til Blomsterhaven. Vi fik tre bistader leveret af Ib, der bor i området, og som havde fået for mange bifamilier. De tre bifamilier suppleres op med endnu en familie i slutningen af marts, og med i alt fire bistader burde vi være godt i gang fra start.
 
Læs også: Hjælp bier i haven
 
De planter og urter, vi har på grunden og i området, skulle give en fantastisk honning. Vi bor midt i Hjortespringkilen ud til de fredede områder ved Kildegården i Smør- og Fedtmosen, der er en del af hovedstadens rekreative grønne kilestruktur. Det ligger som et overordnet grønt og rekreativt naturnetværk omkring København. De tilstødende marker ved Kildegården har siden 1995 været økologisk drevet, hvilket er lige i vores ånd.
 
Bierne fra Blomsterhaven har virkelig gunstige muligheder for at samle den bedste pollen og lave den lækreste honning deraf. Jeg ville ønske, at man kunne kalde vores honning 100 % økologisk, men det kan man desværre ikke. Det er for os som private biavlere umuligt at tage os alle de forholdsregler, det kræver at producere økologisk honning. Men man kan vist ikke komme nærmere honning-økologi end vores honning her i Københavnsområdet.
 
 

Se videoen nedenfor, hvor bierne ankommer til Blomsterhaven.

 

Læs også: Country på kontoret