Salat

Speltsalat med rodfrugter og feta

Rodfrugter er både sunde og nærende, og så er de rigtig gode at servere på de kolde vinterdage. Brug dem sammen med spelt og feta, og du har en ny favoritsalat!
af Susie Helsing Nielsen. 16.12.2008 Foto: Jes Buusmann.
Speltsalat med rodfrugter og feta

Her får du opskriften på en nem, men sund og lækker speltsalat med rodfrugter. Brug forskellige rodfrugter, fx majroer, gulerødder, skorzonerrødder og rødbeder. Salaten er god både som selvstændig vegetarret og som tilbehør til lam eller fjerkræ.

Ingredienser

  • 800 g rodfrugter
  • ½ dl olivenolie
  • 3 dl perlespelt
  • 150 g feta i tern
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber
  • Bredbladet persille til pynt
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan laver du speltsalat med rodfrugter

  1. Skær rodfrugterne i mindre stykker, og vend dem i olie. Krydr med salt og peber.
  2. Bag rodfrugterne på en bageplade ved 200° i cirka 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.
  3. Kog i mellemtiden perlespelten i ½ l letsaltet vand eller hønsebouillon i cirka 20 minutter.
  4. Hæld eventuelt overskydende vand fra.
  5. Bland rodfrugterne med perlespelt og feta, og pres citronsaften over.
  6. Vend grofthakket persille og basilikum i. Server salaten som selvstændig ret eller som tilbehør til lam eller fjerkræ.