Salat

Krydret kyllingesalat med spidskål og mynteolie

Kylling og kål mætter godt. Savner du alligevel tilbehør til salaten, kan du spise et godt brød til.
af Vibeke Lehn. 29.05.2009 Foto: Jes Buusmann.
Krydret kyllingesalat med spidskål og mynteolie
4 personer

Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk. groft stødte korianderfrø
  • 1 tsk. grov, sød paprika
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ fintsnittet spidskål
  • Frisk mynte
  • 2 udkernede, fintsnittede røde æbler
  • 1 lille, fintsnittet rødløg
  • Mynteolie
  • Levkøj

Sådan laver du kyllingesalat

  1. Dup kyllingefilterne tørre, og gnid dem med krydderierne. Steg fileterne i en sauterepande 2-3 min. på hver side, og lad dem afkøle til stuetemperatur.
  2. Bland spidskål med lidt frisk mynte, snittet æble og rødløg, og vend kyllingekødet i.
  3. Smag til med mynteolie og evt. yderligere salt og peber. Pynt med levkøj.

TIP: Du kan lave mynteolie selv. Blend 2 spsk. mynteblade med ½ dl olivenolie, lad dem trække 1 times tid, og hæld derefter det hele gennem en sigte. Du kan også bruge tallerkensmækker i stedet for levkøj.