Tilbehør

Brombaer-hyldebær-marmelade

Fantastisk på nybagte boller og pandekager - eller til stærke oste.
af Anna Hedegaard. Foto. Jakob Valling 11.08.2010

1 LILLE GLAS:
200 g hyldebær
100 g brombær
200 g sukker
Saft af ½ citron
1⁄3 brev rød melatin
Atamon

Rib og skyl hyldebærrene, og skyl brombærrene. Læg bærrene i en gryde, og dæk dem med sukker (gem 1 tsk til melatinen) og citronsaft. Lad bærrene stå et par timer, og kog dem derefter i ca. 20 minutter.

Bland melatin og 1 tsk sukker, og drys det i gryden under omrøring.

Lad marmeladen koge yderligere et par minutter, skum den af, og hæld den på små skoldede glas, der er skyllet i atamon. Lad marmeladen køle af, inden du lukker glassene.