Aftensmad

Stegt lammefilet med majroer og spinatsalat

Lammefilet hører foråret og påsken til! Servér kødet med majroer og en frisk spinatsalat med asparges. Du får opskriften her!
af Carsten Kyster (redigeret af Redaktionen) 20.02.2023 Foto: Columbus Leth Regi: Royal Copenhagen og privat.
Lammefilet med majroer og spinatsalat

Lammefilet hører foråret og påsken til - og retten er perfekt gæstemad, hvis du vil du forkæle dine gæster lidt ekstra.

Lammeculotte kan fint bruges til denne ret i stedet for, ligesom rå asparges kan erstattes af kogte asparges, og morkler kan byttes ud med en anden tørret svamp, f.eks. kantarel, eller erstattes med friske svampe.

4 personer

Ingredienser

  • 10 g tørrede morkler, der skal udblødes
  • Basilikumolie
  • ½ potte basilikum
  • 1 dl olie
  • ½ fed hvidløg
  • 500 g lammefilet uden sener
  • 2 spsk rosmarin, ca. 2 kviste
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 spsk olie

Majroer

  • 8-10 majroer
  • 1 spsk olivenolie

Spinatsalat

  • 12 grønne asparges
  • 100 g babyspinat
  • Dressing: 2 tsk hyldeblomsteddike/hvidvinseddike
  • 2 tsk grov sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 skalotteløg, fintsnittet i ringe
  • Salt
  • Sort peber
  1. Udblød morklerne i lunkent vand i 2 timer, skyld godt for sand, og vrid svampene let for vand.
  2. Lav derefter basilikumolien, så kan den stå og trække. Blend det hele godt sammen, smag til med salt og peber, og lad den trække ½ time.
  3. Hak rosmarin fint, og vend lammekødet deri. Krydr godt med salt og peber.
  4. Brun kødet godt af i olie på en varm pande, skru derefter ned til middel varme, og steg det færdigt i ca. 8-10 minutter.
  5. Tag panden af varmen, og lad kødet trække på panden i 8-10 minutter. Skær det derefter i skiver.

Majroer

  1. Rens og skær majroerne i kvarter, og steg dem af på en pande sammen med morklerne i olivenolie i 2 minutter.
  2. Tilsæt derefter 2-3 spsk vand, og lad det koge helt væk. Så er majroerne sprøde og færdige.

Spinatsalat

  1. Nem og velsmagende salat, der ser skøn ud på tallerkenen med den flotte grønne farve.
  2. Skær ca. 3 cm af den nederste del af aspargeserne, og skræl dem med et mandolinjern eller med en kartoffelskræller i lange tynde strimler. Vend dem sammen med spinaten. Dressing: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressing sammen asparges og spinat.
  3. Anret lammekødet på 4 tallerkener med spinatsalat, morkler og majroer, og server med basilikumolie.

Mange flere opskrifter med lam

Fandt du ikke, hvad du søgte efter? På vores søstersite spisbedre.dk finder du mere end 75 lækre opskrifter med lam!