Aftensmad

Mandelkage med citron

Mandelskage med citron er en helt perfekt lille kage til påskefrokosten. Få opskriften her, og find inspiration til en lækker forårsmenu med ravioli, lammefilet og mandelkager med citron.
af Carsten Kyster (redigeret af Redaktionen) 7.03.2013 Foto: Columbus Leth Regi: Royal Copenhagen og privat
Mandelkage - perfekt til påskemenu
4 personer

Det skal du bruge

  • 115 g mandler, smuttede
  • 115 g rørsukker
  • 115 g smør
  • 1 æg
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 4 små muffinforme

Marengs:

  • 40 g æggehvider, pasteuriserede
  • 100 g florsukker
  • 1 usprøjtet lime

Små mandelkager med citron, brændt italiensk marengs og lime

  1. Blend mandlerne til en grov mandelmel. Tag mandelmelet op af blenderen, og blend sukker og smør til en luftig, hvid masse. Kom mandler og æg i blenderen, og blend det godt sammen. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet, og kom det i blenderen. Bland mel med bagepulver, og blend det sammen med resten. Smør 4 små forme godt, og drys dem med sukker. Fordel dejen i formene, og bag dem i en forvarmet ovn ved 185° i 30-35 minutter. Sæt kagerne på en brødrist for at køle ned.
  2. Italiensk marengs: Pisk æggehviderne lette og luftige. Pisk derefter florsukker i ad 2 omgange indtil det er stift. Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip spidsen af. Sprøjt 4 små toppe på kagerne, og brænd dem med en blow torch eller en brûlée-brænder. Alternativt kan det gøres under en meget varm grill i ovnen.
  3. Sæt kagerne på 4 tallerkener, og riv lidt limeskal fint hen over.