Aftensmad

Klassisk gullasch med sellerimos

Lav en klassisk gullasch med mos til. Her får du en nem opskrift!
af Susie Helsing Nielsen. 16.12.2008 Foto: Jes Buusmann.
Gullasch med mos til

Du kan sagtens putte forskellige rodfrugter i kartoffelmosen til din gullasch. Det gør den både mere vitaminrig og mere interessant, fordi der er mange variationsmuligheder. Her er brugt selleri.

Ingredienser

  • 500-600 g skært oksekød, fx inderlår eller klump
  • Smør til bruning
  • 2 store gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 løg
  • Ca. 1 l oksebouillon
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 3 tsk. paprika
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 spsk. majsstivelse
  • Ca. 1-2 spsk. koldt vand
  • Salt og peber

Sellerimos

  • 1 knoldselleri
  • 2 bagekartofler
  • 1 dl mælk eller efter behag
  • 3 spsk. god olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du gullasch

  1. Skær kødet i mundrette tern, og brun det i smørret i en gryde.
  2. Skær grøntsagerne ud i grove stykker.
  3. Tag kødet op, og sauter grønsagerne. Tilsæt eventuelt lidt ekstra fedtstof.
  4. Kom kødet i gryden igen, og tilsæt oksebouillon, til det dækker kød og grøntsager.
  5. Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblad. Lad din gullasch simre i cirka 1 time, til kødet er mørt. Smag din gullasch til med salt, peber og ekstra paprika efter behov.
  6. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i din gullasch under omrøring. Kog din gullasch igennem.

Sellerimos

  1. Skær knoldselleri og kartofler i tern. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog kartofler og selleri, til de er godt møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
  2. Mos kartofler og selleri groft med en kartoffelmoser eller piskeris.
  3. Tilsæt mælk og olie, til mosen har en passende konsistens. Smag mosen til med salt og peber.