Kager

Chokoladekage med nougatovertræk

Denne chokoladekage er en tung sag, som helst skal nydes i små bidder.
af Mette Jantzen 22.12.2008 Foto: Jes Buusmann

Chokoladekage findes i mange forskellige former. Nogle er tørre og minder om en sandkage, andre chokoladekager er med helt flydende midte, nogle er uden ægte chokolade, mens andre er fyldt med store stykker chokolade.

Denne chokoladekage hører til i den tunge ende af klassen. Og nougatovertrækket bidrager i den grad hertil. Det er en heftig chokoladekage, der skal nydes i små stykker - nærmest som konfekt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du opskriften:

CHOKOLADEKAGE MED NOUGATOVERTRÆK

Ca. 6 personer

Det skal du bruge til din chokoladekage
125 g smør
240 g sukker
25 g kakao
90 g hvedemel
2 æg

Nougatovertræk
100 g blød nougat
1 spsk. smagsneutral olie, fx raps- eller solsikkeolie
Hele smuttede mandler til pynt

Brownie med valnødder er den mest klassiske chokoladekage af dem alle. Få opskriften her

Sådan laver du chokoladekage
Smelt smørret. Kom det i en skål sammen med sukker, kakao og hvedemel, og pisk ingredienserne sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Kom dejen i et smurt ovnfast fad på ca. 35 x 10 cm. Bag din chokoladekage ved 200° i ca. 25 min.

Den færdigbagte chokoladekage skal stadig føles fugtig i midten efter endt bagetid.

Nougatovertræk:
Smelt nougat over vandbad. Tilsæt olie, og kom blandingen oven på den afkølede chokoladekage. Lad overtrækket stivne.

Skær den færdige chokoladekage ud i mundrette bidder og pynt hvert stykke med en hel mandel.

Server chokoladekagen i en lille konfektform.

Denne chokoladekage kan opbevares ca. 1 uge. Lad kagen blive i formen, og kom den i en plastikpose.

Den ligner godt nok ikke en typisk chokoladekage, men en hvid chokoladekage er vel heller ikke af vejen