Kager

Pavlova med jordbær

Marengs er et lille dessertmirakel: Så lette og luftige, at de nærmest smelter på tungen. Og så er de simpelthen så nemme at lave. Prøv selv!
af Carsten Kyster. 31.05.2021 Foto: Betina Hastoft.
Pavlova med jordbær

En pavlova bages normalt som én stor kage, men hvis du laver otte små i stedet, kan dine gæster få hver deres helt egen portionsanrettede lækkerbisken. Servér dem med friske jordbær på toppen. Velbekomme!

8 personer

Ingredienser

  • 5 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk eddike
  • 350 g sukker

Topping

  • Ca. 500 g jordbær
  • 1 limefrugt (usprøjtet)
  • ½ l piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Sådan laver du pavlova

  1. Kom æggehviderne i en stor skål med en knivspids salt. Pisk æggehviderne helt stive.
  2. Tilsæt eddike, og pisk sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, indtil du får en glat og skinnende marengsmasse. Eddiken stabiliserer dejen, så den får en sejere struktur og bliver lettere at forme.
  3. Sæt 8 store, høje marengskager på 2 bageplader beklædt med bagepapir - brug en stor træske. Bag begge plader i ovnen på én gang ved 150º (140º varmluft) i cirka 1 time. Marengskagerne er færdige, når de er sprøde udenpå, men stadig seje indeni. Sluk ovnen, og lad kagerne køle af inde i ovnen.

TIP: Du kan også bage pavlova som én stor rund eller firkantet marengskage på en bageplade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Topping

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i skiver, og lad dem trække en times tid i fintrevet limeskal og limesaft.
  2. Pisk fløde og flormelis til let skum, som fordeles på de 8 marengskager. Pynt med jordbærrene, og drys eventuelt med lidt ekstra flormelis.

TIP: Næsten alle typer friske bær og frisk frugt kan bruges til denne lette og lækre marengskage.