Kager

Søde popcakes med peberkagehuse

Slip kreativiteten løs og lav fine popcakes med peberkagehuse, som du kan dekorere, som du vil.
af Line Sølvhøj Johansson 4.12.2013 Foto: Amo

De søde popcakes med peberkagehuse vil overraske og glæde både små og store i den søde juletid. Bag dine popcakes af en almindelig peberkagedej, som skal laves dagen forinden for at få det bedste resultat. Dekorer dine popcakes på forskellige måder.

Ingredienser til popcakes af peberkagedej
700-750 g Amo hvedemel
1½ dl vand
4 dl sukker
300 g smør
1 dl lys sirup
1 spsk. stødt nellike
1 spsk. kanel
1 spsk. ingefær
2 tsk. natron

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Den bedste opskrift på gløgg

Sådan laver du popcakes af peberkagedej:
Bland natron med halvdelen af melet. Kog vand og sukker, og tag gryden af pladen. Kom sirup, smør, nellike, kanel og ingefær i det varme sukkervand, og rør til en jævn masse. Rør derefter mel og sukker i. Dejen til dine popcakes skal være løs - den bliver fastere, når den er afkølet. Dæk dejen til med plastfolie og lad den stå i køleskab i cirka et døgn.

Peberkagedejen til dine popcakes kan holde sig i køleskab i en uge, så lav gerne dejen i god tid, inden du skal bage.

Læs også: 10 fantastiske julekager

Sådan laver du popcakes:
Lav skabeloner af stift papir til husdelene: 2 gavle, 2 langsider og 2 tagdele. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord. Skær delende ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dine popcakes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader). Lad dine popcakes afkøle på pladen.

Lim husdelene til dine popcakes sammen med glasur. Sæt hvert hus på en pind med glasur eller tiloversbleven peberkagedej. Dekorér husene.

Tip! Hvis husene på dine popcakes har ændret form, kan du skære dem til, mens de er varme, eller slibe dem til med et fint rivejern, når de er kolde.

Prøv også opskriften: Snebolde med limoncello