Kager

Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver

Server lækre, klassiske æbleskiver, som du husker dem fra din barndom. Her får du opskriften!
af Susanne Palmqvist, Carsten Kyster m.fl. 10.11.2021 Foto: Columbus Leth.
Hjemmelavede æbleskiver

Der findes ikke noget så hyggeligt som at lave hjemmelavede æbleskiver og efterfølgende servere dem med en kop varm gløgg. Og de er bare bedst, når de er helt klassiske og som du husker dem, fra du var barn.
Vi har fundet en opskrift, så du kan bringe nostalgien tilbage og servere æbleskiver, som kun din farmor kunne lave dem.

25 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 1 vaniljestang
  • 25 g lyst rørsukker
  • 2 æg
  • ½ l kærnemælk
  • 25 g smør, smeltet
  • Smør til stegning

Sådan laver du æbleskiver

  1. Sigt hvedemel og natron i en skål.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem godt med sukkeret.
  3. Kom æg, vaniljesukker, kærnemælk og smeltet smør i en skål, og rør det godt sammen med melblandingen. Hæld dejen i en kande.
  4. Varm en æbleskivepande op og hæld smør i hullerne.
  5. Fyld hullerne ¾ op og vend æbleskiverne med en lille gaffel eller grillpind. Steg dine æbleskiver, til de er gyldne. Server dem varme med sukker og syltetøj.